ANA SAYFA > GÜNDEM > Karşıyaka, Uğur Mumcu’yu andı

Karşıyaka, Uğur Mumcu’yu andı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka, Uğur Mumcu’yu andı

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 25. yılında Karşıyaka’da özel bir etkinlikle anıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide, Tarihçi - Yazar Sinan Meydan, Hukukçu Celal Ülgen ve Gazeteci - Yazar Mustafa Mutlu, Mumcu’yu anlattı.

Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen söyleşiye, Karşıyakalılar büyük ilgi gösterdi. Söyleşi öncesinde Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Quartet Topluluğu müzik dinletisi sundu. Katılımcılar, bu özel etkinlik için Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür etti.

Tarihçi - Yazar Sinan Meydan “Ülkemizin içinden geçtiği bu zor süreçte, Uğur Mumcu’yu anlamak çok önemli. Uğur Mumcu öyle bir aydın ki 30 yıl önce söylediği her şey günümüze ışık tutuyor. O’nun çözüm reçeteleri ile sunduğu sorunlar, bugün, içinde olduğumuz sorunlar. Laikliğe sahip çıkmamız gerektiğini, Atatürk devrimlerini korumamız gerektiğini söyledi. 30 yıl önce, gözlerimizin içine baka baka bizi uyardı ama dikkate almadık” diye konuştu.

Gazeteci - Yazar Mustafa Mutlu “Uğur Mumcu, paranın bu kadar hayatın merkezine alındığı bir dönemde, meslek dışı bir kuruş para kazanmamıştır. Eğer bugün herkes O’nun gibi davransa, Türk basını bu kadar elden ayaktan düşmemiş olurdu” dedi.

Hukukçu Celal Ülgen ise “Türkiye siyasi döneminin her döneminde aydınlar, gazeteciler hain katliamlara kurban gitti. Geçmişte bomba ile bizi susturmaya çalışanlar, günümüzde delil uydurma ve kumpas ile tuzaklar kurmaya başladı. Bunlar bizi yıldıramayacak” ifadelerini kullandı.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor’da her yaşa aikido…
Sonraki Haber KSK'de son karar: Cihat Arslan...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?