ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Fotoğraflarla anılardaki Karşıyaka

Fotoğraflarla anılardaki Karşıyaka

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Fotoğraflarla anılardaki Karşıyaka

Karşıyaka’nın geçmişine ışık tutan fotoğraflar, ‘Anılarda Karşıyaka’ sergisiyle Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi’nde ziyarete açıldı. Törende, Hamza Rüstem’in evinden taşınan limon ağacı da müze bahçesinde toprakla buluşturuldu.

Kentin görsel tarihinin hayat bulduğu Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi, bir günde iki anlamlı etkinliğe ev sahipliği yaptı. İzmir’in simge isimlerinden, fotoğraf sanatçısı Hamza Rüstem’in torunu Mert Rüstem, ‘Anılarda Karşıyaka’ sergisi ile koleksiyonunda yer alan fotoğrafları sanatseverlerle buluşturdu. 8 Şubat’a kadar açık kalacak sergide, 1920-1940 döneminde çekilmiş 34 eser yer aldı. Sergi açılışı öncesinde, Hamza Rüstem’in son yıllarını geçirdiği Bostanlı’daki evinden taşınan limon ağacı da müze bahçesine dikildi.

Ağacın özel bir anlam taşıdığını anlatan torun Mert Rüstem, “Giritliler mübadele sonrası Girit hasretlerini evlerinin bahçesine limon ağacı dikerek gidermeye çalışmışlar. Dedem Hamza Rüstem de yaşamının son yıllarını geçirdiği evin bahçesine bir limon ağacı dikmiş. Yıllar içinde apartmanların arasında kalan bu ağacın müzeye taşınması bizleri mutlu etti. Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “Yalı Mahallemizdeki bu özel müze ile büyük değerimiz Hamza Rüstem’in adını yaşatmaktan, burada yurttaşlarımızı tarih ve sanatla buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Koleksiyonunda yer alan ve kentimizin geçmişine ışık tutan eserleri bizlerle paylaşan Mert Rüstem’e teşekkür ediyor, tüm Karşıyakalıları ve sanatseverleri ‘Anılarda Karşıyaka’ sergisine davet ediyorum” diye konuştu.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kaf Kaf, filede Rota'yı rahat geçti
Sonraki Haber Karşıyaka şirketleşiyor, yeni başkan Büyükkarcı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?