ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir'den 1 milyon ''Adalet'' çağrısı

CHP İzmir'den 1 milyon ''Adalet'' çağrısı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir'den 1 milyon ''Adalet'' çağrısı

CHP İzmir İl Başkanlığı, 9 Temmuz'da Maltepe'de gerçekleştirilen Adalet mitinginde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklayarak mitinge katılan milyonlara onaylattığı, 10 maddelik Adalet Çağrısını, el ilanı olarak bastırdı ve tüm İzmir'e dağıtma kararı aldı.

1 milyon adet basılan, 10 maddelik adalet çağrısı, 30 ilçe başkanlığına gönderilerek tüm ilçelerde halka ulaştırılacak. Kadın kolları ve Gençlik kolları tarafından İzmir'in merkez caddelerinde ve semt pazarlarında yapılacak dağıtımlar için, stantlar kurulacak.     

10 maddelik Adalet çağrısının, özgür bir Türkiye, adaletli bir ülke, baskılardan kurtulmuş bir halk ve adil bir yönetim çağrısı olduğunu söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven "tüm gayretlerine rağmen,  tarihi adalet yürüyüşü ve muhteşem adalet mitingini eleştirecek bir şey bulamayan AKP'li yönetici ve vekillerde, belki bu ilanlar sayesinde halkın nasıl bir Türkiye istediğini anlarlar" dedi.  Güven şunları söyledi.

ADALET ÇAĞRISI HALKIN ÇIĞLIDIR

CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Haziran'da başlattığı büyük adalet yürüyüşü ve yürüyüşün finalinin yapıldığı 9 Temmuz'daki muhteşem adalet mitingi hepimize gösterdi ki, halk artık baskıdan, adaletsizlikten, hukukun iktidara göre dizaynından, yargının bağımsız olmamasından ve OHAL denen faşist yönetim şeklinden bıkmıştır. Türk siyasi tarihinin, herhangi bir seçim olmadan, bir siyasi parti taraftarlarına yönelik yapılmayan en büyük katılımlı ve en anlamlı mitingi, halkın gönüllü katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Türkiye'de insanlar, henüz kendilerinin başına gelmese bile, bir başka vatandaşa uygulanan adaletsiz tavırdan, hukuksuz uygulamalardan rahatsızdır ve bu rahatsızlıklar adalet mitinginde dile gelmiştir. Halkın adalet için attığı bu çığlık, dile gelen bu isyan, 9 Temmuz Maltepe adalet mitinginde genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından duyurulan 10 maddelik "Adalet Çağrısı" ile tüm dünya ile paylaşılmıştır. Bu çağrı tarihi bir çağrıdır. Adaletin yeniden inşası, yargının ve basının bağımsızlığı, tüm mağduriyetlerin giderilmesi, toplumsal barışın sağlanması için kurtuluş reçetesi ve yol haritasıdır. Bu adalet çağrısının daha iyi anlaşılması, herkese ulaştırılması için CHP İzmir olarak ilk etapta 1 milyon Adalet Çağrısı ilanı bastırdık ve halkımıza dağıtacağız. Bu ilanlar 30 ilçe başkanlığına gönderilerek tüm ilçelerde halka ulaştırılacak. Kadın kolları ve Gençlik kolları tarafından İzmir'in merkez caddelerinde ve semt pazarlarında yapılacak dağıtımlar için, stantlar kurulacak.  İzmir'deki her haneye bir adalet çağrısı ulaştırmayı hedefliyoruz.

AKP'Lİ YÖNETİCİLER BU İLANLAR SAYESİNDE...

Yapılan yürüyüş ve adalet mitinginin partiler üstü bir hareket olduğunu, toplumun her kesiminden yığınsal katılımlarla gerçekleştiğini ve halkın tamamının gönülden desteği ile yapıldığını söyleyen Güven, AKP kanadından getirilmeye çalışılan eleştirilere de yanıt verdi. Güven "Böylesine tarihi bir hareketi, milyonların hak, hukuk, adalet diye yeri göğü inlettiği bir mitingi, sırf konuşmak için, içlerine sindiremedikleri için eleştirmeye çalışanlar var. Gerçekten eleştirileri can kulağı ile dinliyorum ama içlerinde elle tutulur, faydalanabileceğimiz tek bir söz bulamıyorum. Aslında AKP'nin yöneticileri ve vekilleri, halkın bu denli adalete ve bu harekete sahip çıkmasından etkilenmiş, ne diyeceklerini bilemez durumdalar. Yoksa aklı başında kim, halk adalet, hukuk istiyor, özgürlük istiyor diye, rahatsız olur. Aslında halkın adalet isteğini eleştirmeye, bu yönde yapılmış partiler üstü bir hareketi kötülemeye, karalamaya çalışmak, bunu yapanları halkın gözünde düşürmekten başka bir işe yaramaz. Dileriz AKP, 9 Temmuz'daki halk çağrısına, adalet çağrısına odaklanır ve belki bu ilanlar sayesinde halkın nasıl bir Türkiye istediğini, anlar" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlısporlu Süleyman, Kick Boks’ta Türkiye 3.sü oldu
Sonraki Haber CHP'li Güven: Grevden siyasi rant sağlanmaz

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?