ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme, Ata'sını saygıyla selamladı

Çeşme, Ata'sını saygıyla selamladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme, Ata'sını saygıyla selamladı

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında düzenlenen "Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliğinin birinci gününde, Atatürk sevgisi sel oldu aktı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir suikasti sonrasında, Ilıca'ya 30 Haziran'da gelip 8 gün kalması anısına, Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin ilk gününde, hem denizde, hem de karada bir dizi gösteri gerçekleştirildi.

"Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliğine, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Yılmaz, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, ADD Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sergiler açıldı

Etkinlik, Hanri Benazus'un Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu ve Çeşmeli Taner Morova'nın eski Çeşme Fotoğrafları Koleksiyonu'nun sergisi ile açıldı. Serginin açılışını, Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve protokol üyeleri gerçekleştirdi. Oldukça ilgi çeken serginin ardından, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Hanri Benazus'un Atatürk Fotoğrafları kitabını Çeşme Kaymakamı Hacı Mehmet Kara ve protokol üyelerine hediye etti. Protokol üyeleri, daha sonra da Çeşmeli Yazar Mehmet Culum ve yazar Yılmaz Karakoyunlu'ya kitap imzalattılar.

Küçük yelkencilerin büyük gösterisi

Öte yandan, Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nde eğitim gören çocukların, eğitim yelkenlileri ve kanolarla düzenlediği gösteri büyük ilgi çekti. Yelkenlilerine Atatürk posterleri ve Türk Bayrağı asan çocuklar, sahile yakın bölümde gösteri yaparken, arkalarından kanolarıyla takip eden çocuklar da Atatürk posteri açınca sahildeki vatandaşlardan büyük alkış aldılar.

Söyleşiler ilgi ile dinlendi

Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları ekibinin sunduğu zeybek gösterisinin ardından, tarihçi yazar Yılmaz Karakoyunlu'nun "Atatürk'ün Hayatında Kadınlar" ve Çeşmeli yazar Mehmet Culum'un "İzmir Suikasti ve Ilıca" başlıklı söyleşileri gerçekleştirildi.

Çeşmeli Baş Balerinler de sahneye çıktı

"Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliği, yazarların söyleşilerinin ardından,  Ilıcalı Baş Balerin Burcu Olguner'in Dansçı Görkem Dizdar ile sunduğu tango ve Ilıcalı Baş Balerin Aslı Çilek'in Baş Balet Dolun Doyran ile birlikte sunduğu bale gösterisi ile devam etti. İkisi de Çeşmeli olan İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Balerinleri'nin kendi memleketlerinde sahneye çıkmaları heyecanlanmalarına yol açtı.

Baş Balerin Aslı Çilek, sahneye çıkmadan önce duygularını şöyle dile getirdi; "Ilıca'da, doğduğum topraklarda sanatımı icra etmeyi dört gözle bekliyordum. Bu yıl, Çeşme Belediyesi'nin de davetiyle, doğduğum topraklarda sanatımı icra etme fırsatını buldum. Çok mutluyum, çok sevinçliyim. Umarım ilerideki yıllarda sanatımı Çeşme'de daha geniş icra etme fırsatım olur."

Baş Balerin Burcu Olguner de, "Babam, annem, dedem, babaannem ve benim Çeşme'de çok güzel anılarımız var. Burası bizim evimiz gibi. Çeşme'nin bende çok ayrı bir yeri var. Burada olmaktan büyük gurur duyuyorum" diye konuştu.

Beğeniyle izlenen tango ve bale gösterisinin ardından, etkinlik alanında sahil bölümüne yerleştirilen ve büyük ilgi gören "Atatürk" yazısının önünde bayrak ve meşaleleri ile toplanan yüzlerce vatandaş, "İzmir Marşı", "Onuncu Yıl Marşı" gibi marşları hep bir ağızdan söylediler.

Etkinliğin birinci günü, "Atatürk" yazısının önünde çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

ADD Genel Başkanı Çölaşan söyleşi gerçekleştirdi

Etkinliğin ikinci günü, Sarı Zeybek Dans ve Sahne Sanatları ekibinin sunduğu zeybek gösterisi ile başladı. Zeybek gösterisinin ardından, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanı Tansel Çölaşan, bir söyleşi gerçekleştirdi.

Konuşmasında, Atatürk'ün İzmir suikasti sonrasında Ilıca'da geçirdiği sekiz günün hem onun hayatı, hem de Türkiye açısından önemli bir sayfa olduğunu vurgulayan Tansel Çölaşan, "Bunu Çeşme Belediyesi'nin böyle bir etkinlikle taçlandırarak anıyor olması çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti'nde, Cumhuriyetçi kadroların hafızalarını kaybetmemesi, unutturmaya çalışanların bütün çabalarına rağmen, Cumhuriyet'i yaşatma arzumuzun sona ermemesi, dayatılan rejimleri kabul etmek zorunda kalmamamız, mücadeleye devam edebilmemiz için bizi uyarmış oluyorlar" dedi.

Çeşmeli Baş Balerin Aslı Çilek'ten muhteşem bale gösterisi

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'ın konuşmasının ardından sahneye çıkan, İzmir Devlet Opera ve Balesi Baş Balerini Aslı Çilek, ilgiyle izlenen bir bale gösterisi sundu. Ilıcalı olan Baş Balerin Aslı Çilek'in gösterisi nefes keserken, Çilek, seyircilerin ısrarıyla ikinci kez sahneye çıktı. Baş Balerin'in Çilek, gösterisinin ardından büyük alkış aldı.

Haluk Levent ve havai fişek gösterisi coşturdu

Haluk Levent, binlerce kişinin coşkuyla izlediği ve şarkılarına eşlik ettiği konseri sırasında, bir ara sahneden inerek, seyircilerin arasına girdi. Seyircilerin arasında bir süre konserine devam eden Haluk Levent'e büyük sevgi gösterisi olurken, birçok kişi de Haluk Levent'i cep telefonları ile görüntülemeye çalıştılar.

Gecenin geç saatlerine kadar süren konserin finalinde ise Haluk Levent'in binlerce kişilik koroyla birlikte söylediği İzmir Marşı ile muhteşem bir görsellik oluşturan havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Birbiri ardına patlayan havai fişekler, gökyüzünde rengarenk görüntü oluştururken, vatandaşlar da cep telefonları ile o anları ölümsüzleştirdiler.

Bu yıl ikincisi düzenlenen "Ilıca'dan Ata'ya Selam" etkinliği, havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.                                                                                 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka'ya yeni yönetim
Sonraki Haber 32. Uluslararası İzmir Festivali sona erdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?