ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Büyük Taarruz Konferansı'na büyük ilgi...

Büyük Taarruz Konferansı'na büyük ilgi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Büyük Taarruz Konferansı'na büyük ilgi...

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Büyük Taarruz” konferansı büyük ilgi gördü.

Karşıyaka Latife Hanım Köşkü'nün bahçesinde yapılan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı'nın konuşmacı olduğu konferans öncesinde, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası bir keman dinletisi sundu. Karşıyakalılar, üniformalarıyla etkinliğe katılan gazilere de büyük ilgi gösterdi, saygı ve minnetlerini iletti.

Prof. Dr. Kemal Arı, "30 Ağustos Zaferi, Türkleri aydınlığa ve özgürlüğe götüren çok önemli bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Paşa, 'Hatt-ı müdafaa yoktur, sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır' diyerek emperyalizmi Anadolu topraklarında boğmuştur" dedi. Prof. Arı, "Ne yaparlarsa yapsınlar, Türk milletinin içindeki Atatürk sevgisini yıkamazlar, silemezler" sözleriyle de büyük alkış aldı. Anlamlı gece, tüm katılımcıların hep birlikte söylediği İzmir Marşı ile son buldu.

Zafer Bayramı'nı kutlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da "30 Ağustos 1922, her türlü olanaksızlığa rağmen, yurdumuza kurtuluşu müjdeleyen Büyük Taarruzun, zaferle sonuçlandığı gündür. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün eşsiz dehası ve atalarımızın muhteşem yiğitliğiyle yaratılan bu mucize, 9 Eylül'de Güzel İzmir'imizin kurtuluşuyla sonuçlanmış, ülkemize özgürlük ve bağımsızlık kapılarını sonuna dek açmıştır. Bugün bize düşen, bu destanın ürünü olan Türkiye Cumhuriyetinin değerlerini ve kuruluş felsefesini korumak ve kollamaktır. Karşıyaka, bu büyük mirasın yaşayan ve yaşatan simgesidir ve hep öyle kalacaktır. Başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz atalarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyor, ülkemize ve yeryüzüne barış ve esenlik diliyorum" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka U19, Yamanlar’dan fark yedi
Sonraki Haber Karşıyaka'da kaleci Erhan antrenmanlara çıkmıyor!

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?