ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Karşıyaka’da şiir coşkusu

Karşıyaka’da şiir coşkusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka’da şiir coşkusu

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi’nin Çarşı Kültür Merkezi’nde kutladığı Dünya Şiir Günü’ne ilgi o kadar büyüktü ki salonda boş yer kalmadı, etkinlik ayakta da seyredildi.

Şair, eğitimci yazar Veysel Çolak yönetimindeki Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi, Dünya Şiir Günü’nü 24 Mart günü 7’den 77’ye çok sayıda kişinin katılımıyla Çarşı Kültür Merkezi’nde kutladı. ‘Şiirin Dışında Üşürsünüz’ başlıklı kutlamanın coşkusu o kadar büyüktü ki salonda boş yer kalmadı. Birçok kişi etkinliği ayakta seyretti. Şair Aslıhan Tüylüoğlu’nun sunduğu etkinlikte şairlerimizin ve şiirlerinin yer aldığı slayt gösteriminin ardından Veysel Çolak’ın yazdığı Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni Ecem Canıdar seslendirdi. Bildiride etkinliğin adına vurgu yapılarak, “Şiirin dışında üşürsünüz. Barbarların egemen olduğu, insanların kitleler halinde öldürüldüğü, emeğin sömürüldüğü, açlığın kol gezdiği Dünya’da iyi ki şiir var. Dünya şiir günü kutlu olsun” denildi.

ANA DİLİMİZİ ŞİİRLE ÖĞRENEBİLİRİZ

Açılış konuşmasını yapan Veysel Çolak, sanatı , şiiri kurumsal düzeyde destekleyen başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere, teknik işleri bir şiir militanı gibi kovalayan Arzu Yücel ve etkinliğe emek veren çok sayıda şiirsevere teşekkür ederek şunları söyledi: “İzmir’in, Türk ulusunun en eski sanatı şiirdir. Biz ulus olarak sanata şiirle başladık. Şiirle duygularımızı dile getirdik, aşık olduk, heyecanlandık, öfkelendik. Türküleşen şiirlerle  oynadık, eğlendik. Sevgilimize şiirli mektuplar yazdık yani hayatımızın bir yerinde farkında olsak da olmasak da şiir daima oldu. Şiirle bu kadar iç içe olmamıza rağmen, bunun farkında değiliz. Günlük yaşantımızı, en önemli anlarımızı şiirle ilişkilendirirken, şiirin farkında olmamak üzücü. İyi, sağlam yazılmış bir şiir, ana dilimiz Türkçe’nin bütün olanaklarını taşır. O zaman biz Türkçe’yi; ana dilimizi en iyi öğreneceğimiz şiirlere sarılmalıyız. İster çocuk ister genç, yetişkin olsun, ana dilimizi şiirle öğrenirsek, konuşma biçimimiz bir masal kılıcı kadar keskin olur.

Dünyada duyarlı, duygulu, yüreği titreyen insanlar azaldı. İşte şiir buna izin vermiyor; bizim duyarlı, bizim insan tarafımızı besliyor. Her cumartesi Çarşı Kültür Merkezi’nde, saat 14:00’de başlayan şiir çalışmaları yapıyoruz. Ayda bir kere de  halka açık bir şiir etkinliği düzenliyoruz. Şiire, sanata ilgisi olan herkes çalışmalarımıza katılabilir.”

DENİZİN SÖYLEDİĞİ SERGİSİ

Etkinlik eğitimci şair Vahdettin Yılmaz ve öğrencileri ile ressam, yazar Cevdet Yüceer’in şairlerimizden şiirler seslendirmesiyle sürdü. Cevdet Yüceer’e gitarıyla Murat Gülersoy eşlik etti. Gülersoy, bestelenen şiirlerden bir seçki sundu. Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi Sorumlusu Kıvanç Avcı ve Veysel Çolak, kutlamada emeği geçen kişilere teşekkür belgesi verdi. Etkinlik, Dünya Şiir Günü kutlamaları çerçevesinde Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde açılan ve dün sona eren Metin Cansız ile Cevdet Yüceer'in 'Denizin Söylediği' adlı resim sergisinin sanatseverler tarafından gezilmesiyle son buldu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka, Urfa'da yine son dakikalarda kayıp...
Sonraki Haber Sokak hayvanlarına sıcak yuva

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?