ANA SAYFA > GÜNDEM > Ata’nın çiçekleri Ana’nın koynundan

Ata’nın çiçekleri Ana’nın koynundan

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Ata’nın çiçekleri Ana’nın koynundan

Karşıyaka Belediyesi, yaklaşan 10 Kasım öncesi tüm Türkiye’den takdir toplayacak bir projeye imza attı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Karşıyakalılara en büyük emaneti olan annesi Zübeyde Hanım’ın kabrine törenle çiçekler eken Karşıyaka Belediyesi, bu çiçekleri 10 Kasım’da toplayarak Ata’nın kabrine götürecek.

Zübeyde Hanım’ın mezarı başında gerçekleştirilen törene Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çiçek ekimi öncesi bir konuşma yapan Başkan Akpınar, “Bugün burada çok önemli bir işi gerçekleştireceğiz. Dünyada ilk defa yapılan bir işi gerçekleştireceğiz. İlk defa bir annenin kabrinde yetişen çiçekler, ölüm yıl dönümünde oğluna götürülecek. Bu çiçekleri de biz Karşıyakalılar 10 Kasım’da ellerimizle demet demet Anıtkabir’e götüreceğiz ve ‘Atam rahat uyu. Senin emanetine biz sahip çıkıyoruz. Senin anacığın, sana kabrinden çiçekler gönderdi’ diyeceğiz” dedi.

Anneler Günü’nde, Ata’dan Ana’ya

Sözlerine projenin bununla da sınırlı olmadığını belirterek devam eden Başkan Akpınar, “Çankaya Belediyesi ile beraber Anıtkabir’de özel bir bahçe oluşturarak oraya çiçekler dikeceğiz ve o çiçekleri de Anneler Günü’nde Ata’mız anasına gönderecek” diyerek, bu anlamlı projenin Ankara Çankaya Belediyesi’nin ortaklığıyla daha da anlamlı hale geleceğini müjdeledi.

Tohumlar Karşıyaka’nın Kardelenleri’nden

Başkan Akpınar’ın konuşmasının ardından çiçek ekimine geçilen törende, Zübeyde Ana’nın bağrında yetişerek Ata’ya götürülecek çiçeklerin tohumlarını Başkan Akpınar, Karşıyaka Belediyesi’nin Kardelen Anaokulları’nda eğitim gören miniklerle beraber toprağa serpti. Tohumların ilk can suyunu da yine Karşıyaka’nın geleceği olan minikler, başkan amcalarıyla beraber verdi. Zübeyde Ana’nın kabrine ekilen çiçeklerin bulunduğu özel alana, bir de tabela dikilerek şu not düşüldü, “Yurtsever Karşıyakalılar olarak, büyük emanetimiz Zübeyde Hanım’ın toprağına diktiğimiz bu çiçekler, 10/11/2016 tarihinde Anıtkabir’e götürülecek, vefa, saygı ve minnetimizle Sevgili Annemizin bize en büyük armağanı olan oğluna, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e sunulacaktır.”

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Adliyesi'nde Fetö Operasyonu:76 gözaltı
Sonraki Haber Kavacık’ta muhteşem final

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?