ANA SAYFA > GÜNDEM > Nilüfer Bakoğlu, CHP'den Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na talip oldu

Nilüfer Bakoğlu, CHP'den Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na talip oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Nilüfer Bakoğlu, CHP'den Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na talip oldu

Karşıyakalı Harita Mühendisi Nilüfer Bakoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Karşıyaka Belediye Başkanlığı’na talip oldu. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na giderek aday adaylık başvurusunu resmi olarak gerçekleştiren Bakoğlu, “Karşıyaka’da fark yaratacağız” dedi.

Doğma büyüme Karşıyakalı olan ve kariyerinde 30 yıl boyunca Karşıyaka Belediyesi’nde çeşitli müdürlükler üstlenen Harita Mühendisi Nilüfer Bakoğlu, uzun yıllar bürokrat olarak hizmet ettiği Karşıyaka’yı yönetmeye aday oldu. Yeniden Karşıyaka’ya hizmet edebilmek için son 4 yıldır Etüt Proje Müdürü olarak görev yaptığı Bornova Belediyesi’ndeki işinden istifa eden Bakoğlu, CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada “Ömrü Karşıyaka’da geçmiş bir belediyeci olarak, artık Karşıyaka’da edindiğim tecrübeleri Karşıyakalılar için hizmete dönüştürme vakti geldi” diye konuştu.

Karşıyaka’yı parsel parsel tanıdığını ve sorunlar kadar çözümleri de bildiğini belirten Bakoğlu, “30 yılı Karşıyaka’da olmak üzere, 34 yıllık belediyecilik hayatımda pekçok projenin altına imzamı attım. Karşıyaka için de tabii ki çok fazla projemiz var. Ama projelerimizden daha önce Karşıyaka’nın aciliyetleri var. Bugün Mavişehir bölgesinde trafik sorununun çözülememesi, en ufak yağmurda Karşıyaka Çarşı’yı su götürmesi bu aciliyetlerin birer göstergesidir. Karşıyaka’nın zaman kaybına tahammülü yok. Bugün gelinen noktada Karşıyaka’nın makyaja değil, tedaviye ihtiyacı var. Ben bu ilçedeki her sorunu adım gibi biliyorum ve çözmeye de talibim. Sizlere taahhüt ediyorum ki, göreve gelmem durumunda bir saniye bile durmadan bu sorunların çözümü için çalışmaya başlayacağım. Ben acil sorunları çözerek, Karşıyaka’ya dokunmadan önce Karşıyakalıların kalbine dokunacağım” dedi.

Karşıyakalılardan büyük ilgi

Konuşmasının ardından ekibiyle birlikte Karşıyaka Çarşısı’nda esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Bakoğlu, Karşıyakalılardan da büyük bir ilgi gördü. Pek çok vatandaşın “Karşıyaka’yı artık Karşıyakalılar yönetmeli” diyerek destek verdiği Bakoğlu, sohbet ettiği tüm vatandaşlara göreve geldikten sonra Karşıyaka’yı ortak akılla yöneteceğinin sözünü verdi. Karşıyaka turunu Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın ilçede yer alan anıt mezarında tamamlayan Bakoğlu, burada yaptığı açıklamada “Karşıyaka, bir kadının dünyayı değiştirebileceğinin kanıtıdır. Atamızın bizlere emanet ettiği annesi Zübeyde Hanım, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştirerek tarihin akışına yön vermiştir. Şimdi Karşıyaka’nın, bağrında yatan Zübeyde Ana’sına bakarak ilham alma ve kendi kaderi için göreve talip olan bir başka kadına güvenme zamanıdır. İnanıyorum ki Türkiye’nin en farklı ilçelerinden biri olan Karşıyaka, yerel seçimlerde de fark yaratacaktır” diye konuştu.

Nilüfer Bakoğlu kimdir?

Nilüfer Bakoğlu, 1964 yılında İzmir’de doğdu. İlkokulu Karşıyaka Ankara İlkokulu’nda, Ortaokul ve Lise eğitimini ise Karşıyaka Kız Lisesi’nde tamamladıktan sonra yüksek öğrenimine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde devam etti. Harita Mühendisi olarak mezun olduktan sonra çok sevdiği ilçesine hizmet edebilmek adına Karşıyaka’ya döndü ve Karşıyaka Belediyesi’nde Harita Mühendisi olarak göreve başladı.

Karşıyaka Belediyesi’nde çalıştığı 30 yıl boyunca Kentsel Dönüşüm, Emlak ve İstimlak, Planlama, Harita, Plan ve Proje şubelerinin müdürlüğünü üstlenerek ilçeyi şekillendiren pek çok projeye imzasını attı. 2015-2018 yılları arasında Bornova Belediyesi’nde Etüt Proje Müdürü olarak görev alan Bakoğlu, adli yargıda da 30 yılı aşkın bir süre alanında bilirkişi olarak hizmet verdi.

Japonya’da afet yönetimi üzerine özel eğitim alan Bakoğlu, kent yönetim modellerini yakından incelemek adına 20’den fazla ülke gezerek gözlemlerde bulundu.

İyi derecede İngilizce bilen Bakoğlu, 1 çocuk annesidir.

İmzası Karşıyaka’da

Karşıyaka’ya 30 yıl boyunca hizmet eden Bakoğlu, rutin görevleri dışında önemli projeleri yöneterek Karşıyaka’ya imzasını attı. Bakoğlu’nun Karşıyaka’da yürüttüğü başarılı projelerden bazıları:

-Yalı Mahallesi’nde 808 konutu kapsayan alanda kentsel dönüşüm projesi hazırladı. Bu proje sayesinde binlerce Karşıyakalı dayanıklı, sağlıklı, sosyal donatı alanları olan konutlarda huzurlu bir yaşama kavuştu.

-Karşıyaka’nın en eski mahallelerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nin planlı bir yapıyla dönüştürülebilmesi için kentsel dönüşüm projesi hazırladı.

-Alaybey Mahallesi’nin kentsel dönüşümünün doğru bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına proje hazırladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Gazeteciler Acil Komşum eğitimi aldı
Sonraki Haber Karşıyaka'nın konuğu Çatalcaspor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?