ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Piyanist Burak Çebi ile Debussy Gecesi

Piyanist Burak Çebi ile Debussy Gecesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Piyanist Burak Çebi ile Debussy Gecesi

Genç kuşağın önemli müzisyenlerinden Piyanist Burak Çebi 26 Ekim 2018 Cuma akşamı MÜZİKSEV’de “Claude Debussy – İzlenimler” adlı bir resital verecek.

Büyük Fransız Besteci Claude Debussy’nin 150. ölüm yıldönümünde anılacağı resitalde Çebi, bestecinin “Clair de Lune”, “L’isle Joyeuse” gibi en iyi bilinen eserlerini de seslendirecek. 

Piyano repertuarını kendine özgü şiirsel-içe dönük yaklaşımıyla yorumlayan Burak Çebi her geçen gün daha fazla klasik müzik dinleyicisinin dikkatini çekmektedir. Tınısal kontrolü, sesler arasındaki dengeye karşı hassasiyeti, sahip olduğu zengin renk ve tını paleti ile Çebi, Beethoven’ın geç sonatlarını veya Chopin’in Noktürnlerini yüksek seviyede yorumlamasıyla tanınmaktadır. İtalya, İspanya ve Türkiye’deki yarışmalarda kazandığı ödüllerden sonra Türkiye’nin hemen hemen tüm önemli konser salonlarında ve Avrupa’da sahneye çıkan Çebi, genç neslin sivrilen müzisyenlerinden oldu. Berlin, Münih ve Hamburg’da verdiği resitaller büyük beğeni topladı. Hamburg Laeiszhalle, Gewandhaus Leipzig ve Berlin Filarmoni salonu, sanatçının önümüzdeki sezon sahneye çıkacağı yerlerden bazılarıdır.


Burak Çebi MÜZİKSEV’deki konserinde Fransız empresyonizminin zirvesi sayılan Debussy’nin piyano eserlerinden yaptığı repertuvarı çalacak. 26 Ekim Cuma günü MÜZİKSEV’de yapılacak konser saat 20.00’de başlayacak. Konseri izlemek isteyenler (232) 463 03 00 numaralı telefondan veya info@iksev.org adresinden yer ayırtabilir.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cumhuriyet'in 95.yılı Karşıyaka'da büyük bir coşkuyla kutlanacak
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka, Donar Groningen'i konuk ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?