ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu

CHP İzmir'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir'den Atatürk'e hakarete suç duyurusu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Atatürk'e hakaretler içeren bir sosyal medya içeriğini kendi hesabından paylaşan Buca Çaldıran Mahallesi Muhtarı Murat Gökyer hakkında, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP'li başkanlar Murat Gökyer'in yanı sıra, hakaret içeren içeriği ilk paylaşan Aytunç Ayhan isimli şahıs hakkında da suç duyurusunda bulunarak, sosyal medya hesaplarına erişim yasağı getirilmesi talebinde bulundu.

HER VATANDAŞIMIZI DERİNDEN YARALAMIŞTIR

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçede " Müvekkillerden Deniz YÜCEL Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı, Kasım AKDAĞ ise Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanıdır. Şüphelilerin eylemleri, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurucusu ve ilk genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisini, parti üyelerini ve tabanını derinden etkilemiş ve rencide etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu, ATATÜRK ilke ve devrimlerini benimsemiş, tüzük ve parti programında ATATÜRK ilke ve devrimlerine yer vermiş, her mecrada savunucusu olmuş bir partidir. Şüphelilerin eylemleri, müvekkillerimizin il ve ilçe örgüt başkanı oldukları partinin üyeleri başta olmak üzere, ülkemizde vatanını ve milletini seven, milli değerlerine sahip çıkan her vatandaşımızı rencide etmiş ve derinden yaralamıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, onun ilke ve devrimlerini benimseyen her Türk vatandaşı bu suçtan zarar görmüştür. Esasen bu eylemler milli birlik ve bütünlüğümüzü, Türk milletinin ortak değerlerini hedef alan eylemlerdir." sözlerine yer verildi.

Sosyal medya üzerinden Atatürk'e hakaret içeren paylaşımda bulunan şüpheliler içinde, "Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi   Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün manevi hatırasına hakaret ve  halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarını oluşturan  eylemleri  nedeniyle gerekli tahkikat ve inceleme yapılarak cezalandırılmaları için "haklarında kamu davası açılması istendi.

YÜCEL:SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel suç duyurusu hakkında yaptığı açıklamada "Bugün özgürlüğümüzü, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi borçlu olduğumuz, Türkiye cumhuriyetinin kurtarıcısı ve kurucusu  hakkında ,hakaret ve iftira içeren sözler paylaşmak kimsenin haddi değildir. Bu türden hakaretlere elbette ki sessiz kalmamız düşünülemezdi. Suç duyurusunda bulunduk, konunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Murat Özel'e TMOK Fair Play Hizmet Ödülü...
Sonraki Haber Yılın en olaylı düğününü izlemeye hazır mısınız?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?