ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı için imar değişikliği yapıldı...

Karşıyaka Stadı için imar değişikliği yapıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı için imar değişikliği yapıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı'nın bulunduğu arazide yapılacak 15 bin seyirci kapasiteli yeni stat için devreye girip, geçen 23 Kasım'da Karşıyaka Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü'nün onay vermediği imar planı değişikliklerini yaptı.

İzmir ili Karşıyaka İlçesi Aksoy Mahallesi 26675 ada 11-12 parsellerdeki stadyum ve sosyal tesis alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi, 644 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ile, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 9'uncu maddesi uyarınca onaylandı. Valiliğe gelen plan değişikliği İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden de yayınlanan değişiklik, 1 ay askıda kalacak.

Değişikliğe belirlenen sürede itiraz gelmezse stadın nazım imar ve uygulama imar planı yürürlüğe girecek, projeye ruhsat alınmasının önü açılacak. Bakanlığın, Karşıyaka Belediyesi'nin önceki başvuruda itiraz ettiği stadın ambulans, itfaiye gibi acil durum araçları için ulaşım ağının yetersiz kalacağı, otopark bulunmaması, yapı yaklaşma mesafelerinin yetersizliği, vaziyet planının olmaması, yapı yüksekliği belirtilmemesi ve yapı yoğunluğunu artıracağı gerekçelerini dikkate alarak projede değişikliklere gittiği de öğrenildi.

Stadın daha önce 28 Mayıs 2014'te yapılan ihalesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı dava üzerine iptal edilmiş, geçen 15 Haziran'da yenilenen ikmal ihalesini 62 milyon TL bedelle Rönesans Holding'e bağlı REC Uluslararası İnşaat AŞ kazanmıştı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Wood transferini açıkladı...
Sonraki Haber Karşıyaka Spor Kulübü'nden Yalı Stadı açıklaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?