ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Şiirin çocuk yüzü

Şiirin çocuk yüzü

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şiirin çocuk yüzü

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi’nin Şiirin Çocuk Yüzü adlı etkinliğinde Veysel Çolak çocuklara yazılan şiirleri değerlendirecek ve anadil eğitiminde şiirin önemini konuşacak.

Karşıyaka Belediyesi Şiir Atölyesi 14 yıldır şair, eğitimci yazar Veysel Çolak editörlüğünde işlerliğine devam ediyor. Her ayın üç cumartesi günü şiir sanatı üzerinden akademik konular işleniyor. Bir cumartesi günü  de halka açık şiir etkinlikleri düzenliyor. 7'den 70'e herkese açık, ücretsiz olan bu çalışmalar Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezinde sürdürülüyor.

28 Nisan 2018, cumartesi günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan "Şiirin Çocuk Yüzü" etkinliğinde şair- eğitimci Veysel Çolak çocuklar için yazılan şiirleri değerlendirecek ve anadili eğitimi konusunda şiirin önemine açıklık getirecek. Şiirin okullarda seçmeli ders olarak okutulması gerektiğine vurgu yapacak. Sunumunu Aslıhan Tüylüoğlu'nun yapacağı etkinlikte, şair Mehmet Rüzgar'ın hazırladığı İpek Gençay, Hatice Kübra At, Buse Tozan, Doğa Tekir, Hiranur Yılmaz, Emir Arda Budak, Berfin Yağız, Ceylin Surav, Bedirhan Gümüşten, Ayçil Mestanoğlu, Rükiye Atçı, Tunç Kuzhan ve Atakan Arda Şirip Türk şiirinin ustalarından koro ve solo olarak şiirler sunacak.

Gene bu etkinlik çerçevesinde 1 Nisan 2018 tarihinde kaybettiğimiz, Türk şiirinin ustalarından "şiirin çocuk yüzü" Ülkü Tamer anılacak,  Türk şiirindeki önemi vurgulanacak ve onun şiirlerinden örnekler sunulacak. Hazırlanan Ülkü Tamer posteri izleyicilere dağıtılacak.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ne yazmıştık…
Sonraki Haber Spor sahalarında bayram coşkusu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?