ANA SAYFA > SPOR > Eski başkanlardan şirketleşmeye veto...

Eski başkanlardan şirketleşmeye veto...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Eski başkanlardan şirketleşmeye veto...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün şirketleşme iddiası camiada bomba etkisi yaratmaya devam ediyor… Eski başkanlar ile duayen isimler kulübün şirketleşmesiyle ilgili girişimlere soğuk bakıyor.

Divan Kurulu Başkanı Cihan Büyükoral "Karşıyaka satılık değildir" diyerek tyepkisini sert bir şekilde gösterdi. Büyükoral, yönetimin böyle bir teklifi kongreye getireceğine inanmadığını belirterek, "Konuyla ilgili bilgim yok. Biz sponsorluğa açığız ama şirketleşme ve hisse satışına kapalıyız. Genel kurulda bunu Karşıyakalıların da kabul edeceğini düşünmüyorum. Bu düşüncelerim nedeniyle beni eski kafalı gibi görmesinler. Şirketleşme ancak Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi kulübün borsaya açılmasıyla olur. Evet borcumuz var ama önümüz de açık. Stat projemizin ihalesi yapıldı ve önemli bir aşamaya geldi. Hemen ardından yeni salon projemiz var. Buralardan isim hakkı gelecek. Doğru planlamayla Süper Lig'e çıkıp borsaya açılabiliriz. Önümüzde tesisleşme için bu kadar fırsat varken, Karşıyaka'ya yatırım yapılıyorken geleceğimizi ipotek altına almak doğru değil" dedi.
Eski başkanlardan Cenk Karace, iddiaya temkinli yaklaşıp, "Firmanın Karşıyaka'ya neden ilgi duyduğu meçhul. Mehmet Sepil, Göztepe'yi devraldı ama Göztepeli'ydi. Söz konusu holdingin bu kadar borcu olan bir kulübe neden talip olduğu düşünülmeli. Eğer iddia doğruysa ve yönetime mantıklı gelirse, teklifi kongreye getirir"  sözleriyle düşüncelerini aktardı.

Kulübün eski başkanlarından ve Adalet eski Bakanı Hasan Denizkurdu, geçmişte Yaşar Holding çatısı altında kulübü şirketleştirmeyi denediklerini hatırlatarak şunları söyledi: "Şirketleşme kapsamlı bir iş. Şirketler dernekler gibi değildir, kar etmeye bakarlar. Kar etmeyen bir şirket de yaşayamaz, kapatılır. Böyle bir projeyi hayata geçirmek çok detaylı ve zor bir iş. Haberleri internet ve gazeteden okudum. Açıkçası bana inandırıcı gelmedi."
Yine eski başkanlardan Fatih Diniz ise şöyle dedi: “Şirketleşme kötü bir fikir değil ancak doğru ellerde yapılması gerekir. Yeniden yapılanmaya itirazım yok ancak kiminle yola çıktığın önemli. Dışarıdan gelip kulübü şirketleştirip hisselerinin yarısını devralmak isteyen bir grup inanın sadece yarısıyla kalmaz, bir şekilde kontrolü tamamen eline geçirir. Böyle kritik bir konuda yetki yönetimde değil genel kuruldadır. Ben bu iddianın arkasında somut bir durum olduğunu düşünmüyorum. Kulübe yıllardır destek olan Yaşar Holding'in tavrının ne olacağı gibi bir sürü bilinmez var. Bence bu iddiaların sebebi yalnızca gündemi meşgul etmek."

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka ilk hafta Sakarya deplasmanında
Sonraki Haber Karşıyaka'nın özel maç programı belli oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?